Matematik

AB1 opgave 617

07. september 2010 af hardcoremaiken (Slettet) - Niveau: A-niveau

spørgsmålet lyder

cirklerne c1 og c2 har ligningerne

c1: x^2 + y^2 - 12x + 2y = -33

c2: x^2 + y^2 +2x - 6y = 26

Vis, at cirklerne skærer hinanden

Hvad starter man lige med?

har fået af vide man skal bruge afstandsformlen, men har ingen anelse hvordan :(

hjælp :(

Har skrevet dette spørgsmål en gang før, men satte ikke de rigtige tal :( har prøvet at løse det som to ubekendte, gav dog nogle mærkelige brøker som : 189/38 og ,125/38, og syntes det lyder urealtisktisk


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Jeg skrev dette til dig tidligere, men du har åbenbart ikke læst det, så nu må vi ta' den engang til:

C1: x^2 + y^2 - 2x + 2y +33 = 0

c2: x^2 + y^2 - 2x - 6y -26 = 0

x^2 + y^2 - 2X + 2y + 33 = x^2 + y^2 - 2x - 6y -26

x^2 og y^2 samt -2x ophæver hinanden

2y +33 = -6y -26

8y = -59

y = -59/8

De to skæringspunkter har åbenbart samme y-koordinat

indsæt denne i en af ligningerne og find x'erne

Så har du koordinater til to punkter, og dermed har du vist, at de skærer hinanden ;-)
 

Håber, du læser det denne gang, så du ikke skal starte endnu en ny tråd . . .


Svar #2
07. september 2010 af hardcoremaiken (Slettet)

jeg kom desværre til at sætte de forkerte tal ind, så istedet for -2x så var det -12x og istedet for -2x var det +2x,

prøvede nemlig at regne den udfra det, og regnede med to ubekendte, men kunne ikke komme frem til noget ordentligt svar


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af Krabasken (Slettet)

- Gad dog nok vide, hvad det er for TO ubekendte - ?


Svar #4
07. september 2010 af hardcoremaiken (Slettet)

to ligninger med to ubekendte


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Hvis man ser det på den måde, så er der jo faktisk 3 ubekendte:  y,  x1 og x2  ;-)

Opgaven er formuleret som et bevis, ikke som 2 ligninger og "Find x og y"


Skriv et svar til: AB1 opgave 617

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.