Matematik

Matematik

07. september 2010 af JanniLadegaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle sammen.

Jeg har nogle problemer med disse ligninger, kunne i tænke jer at hjælpe mig :D

<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%;font-family:Symbol;mso-fareast-font-family: Symbol;mso-bidi-font-family:Symbol">·         6x – 4 = 14</o:p>

<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%;font-family:Symbol;mso-fareast-font-family: Symbol;mso-bidi-font-family:Symbol">·         -x – 2 = - 3</o:p>

<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%;font-family:Symbol;mso-fareast-font-family: Symbol;mso-bidi-font-family:Symbol">·         5x + 1 = 2(3-x)</o:p>

<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%;font-family:Symbol;mso-fareast-font-family: Symbol;mso-bidi-font-family:Symbol">·         ½(3x – 1) + x – 2 = 6 – x</o:p>

<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%;font-family:Symbol;mso-fareast-font-family: Symbol;mso-bidi-font-family:Symbol">·         2(x – 1) + 5 = 3(2x – 4) – 3</o:p>

<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%;font-family:Symbol;mso-fareast-font-family: Symbol;mso-bidi-font-family:Symbol">·         (-2)2 + (x – 3) = -22</o:p>

<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%;font-family:Symbol;mso-fareast-font-family: Symbol;mso-bidi-font-family:Symbol">·         5.4<b style="mso-bidi-font-weight: normal">.3 + 6:3<span style="font-size:12.0pt;line-height: 115%;mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-theme-font:minor-fareast"> = 21x</o:p>

<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%;font-family:Symbol;mso-fareast-font-family: Symbol;mso-bidi-font-family:Symbol">·         <span style="font-size:12.0pt;line-height:115%; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-theme-font:minor-fareast">42 + (5 + x) – 7.6 = 22

<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%;font-family:Symbol;mso-fareast-font-family: Symbol;mso-bidi-font-family:Symbol">·         


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Maram (Slettet)

6x – 4 = 14  -> du kan isolerer 6x så den står alene. Derefter kan du finde x.

6x = 4 + 14

6x = 18

6x/6 = x    og    18/ 6 = 3

Så er x = 3

Prøv med de andre. Isolere det, du vil finde, ved at flytte rundt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Gang (eller regn) parenteser ud

Saml led med x på venstre side af lighedstegnet

Reducer


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Nu fik du det første eksempel i opgaven foræret, her kommer det sidste.
Gennemgå dem nøje, så du forstår, hvad det er, der sker, ellers lærer du intet.

4^2 + (5 + x) - 7 * 6 = 22 . . . . . . .vi ordner de enkelte led :

16 + 5 + x - 42 = 22 . . . . . . . . . . og isolerer x tilvenstre :

x = 22 -16 - 5 + 42 . . . . . . . . . . . .Lagde du mærke til, at hver gang en størrelse flyttes til den anden side af lighedstegnet, så skifter den fortegn? Husk det trick  !

x = 43


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.