Matematik

Potens

07. september 2010 af gona94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beskriv med ord, hvad det udvidede potensbegreb går ud på. Angiv to eksempler, hvor du skriver om fra potensnotation til rodnotation (eller omvendt).


Svar #2
07. september 2010 af gona94 (Slettet)

Tusind tak, men kan du hjælper mig med sidste spørgsmål: Beskriv med ord. hvilke regler der er i spil, når man regner med bogstaver? Angiv tre eksempler, og fortæl, hvilke regler du bruger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Jeg er ikke helt klar over, hvad du mener - men der er da mange fine bogstav-regne-eksempler på Google-siden.

Og jeg er sikker på, at der er endnu flere i din matematikbog ;-)

Prøvede du søgefeltet - ?

Skriv evt. igen og forklar nærmere, hvad du mener (måske med et eksempel -)

Husk lige den med matematikbogen ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Mener du fx

an / am = a(n-m)  -->  Man dividerer to potenser ved at trække nævnerens eksponent fra tællerens

?

Det kan din matematikbog (der var den igen-) sikkert formulere meget bedre -


Svar #5
08. september 2010 af gona94 (Slettet)

HJælp :D. Hvilke regler er der i spil, når man løser ligninger? hvordan ved man, hvornår man skal bruge, hvilken regel? hvordan er operatorhierarkiet i spil ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2010 af Krabasken (Slettet)

an / am = a(n-m) --> Man dividerer to potenser af samme tal ved at trække nævnerens eksponent fra tællerens

am * an = a(m+n) -->Man ganger to potenser af samme tal ved at lægge eksponenterne sammen
 

- Bruges nårsomhelst og hvorsomhelst

Operatorhierakiet er normalt i spil i lommeregnere og er meget anvendeligt også i håndregning.


Svar #7
08. september 2010 af gona94 (Slettet)

Beskriv med ord, hvilke potensregler der er i spil? angiv tre eksempler, og fortæl, hvilke regler du bruger.


Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.