Matematik

hjælp til 2 opg.

07. september 2010 af Jonas2840 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens ;)

jeg stinker til mat, og håber i vil hjælpe mig ;)

opg.1

undersøg om -1 er løsning i hver af følgende ligninger:

a) 1-3x=4   b) 4+3x=2   c) x2-3x-4=0 

opg. 2

 Løs ligningerne:

a) 8/3x -7 = 6x+5/3

b) 2-(4x+6) = 5(2/3+x)

c) 31/x-6=4

d) 2x+4/3=4(x-5/12)

på forhånd taak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1. Gør prøve i ligningerne.

Opg 2. Isoler x på den ene side i hver af ligningerne.


Svar #2
07. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Hvordan???

give mig nogle exampler :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af Economist (Slettet)

At give prøve betyder blot, at du skal sætte -1 ind på x's plads i ligningerne og se, om de stemmer.

Når du skal isolere x, skal du benytte dig af dine 4 regneregler for at løse ligninger. De står helt sikkert i din bog!

Ps. Ingen stinker til mat på det her niveau, det er et spørgsmål om at arbejde med tingene, når man får opgaverne i stedet for at negligere dem i den naive tro af, at man "alligevel ikke kan finde ud af det" - for det er en kæmpe (og yderst dum) løgn. 


Svar #4
07. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

opg1.

a) 1-3x=4, skal jeg så sige 1-3-1=4? hvis ja hva ska jeg så??

opg.2

jeg kan virkelig ikke finde ud af ligninger, kan du ikke hjælpe mig der??


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1.

a) Du skal selvfølgelig indsætte korrekt i ligningen for at gøre prøve. Ligningen er 1 -3x = 4; prøve med x=-1 : 1 -3·(-1) = 1+3 = 4, der stemmer med højresiden. Altså er x=-1 en løsning i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2010 af Economist (Slettet)

3x betyder altså 3 gange x!

1-3*(-1)=4, hvilket stemmer, så -1 er løsning til ligningen.

Sådan gør du bare med alle ligningerne i opgave 1.

Til opgave 2. Slå op i din bog. Hvad er de 4 regneregler for ligningsløsning?


Svar #7
07. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

taak så må jeg prøve nu ;)


Skriv et svar til: hjælp til 2 opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.