Matematik

Let og vigtig matematikopgave

08. september 2010 af Klogere (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for svar på følgende spørgsmål:

Opg. 1 <<"I hånden, men sildeben og funktionsværdier må gerne udregnes på n'spire. Tegn grafen for F(x)=-(x^2) på kvadreret papir med samme enheder på de to akser.

Find tangenthældningen, når x0=2 og når x0=1

Angiv f'(-2) 0g f'(1)" >>

Jeg har lavet opgaven, men er i tvivl om f'(1)=?

På forhånd - Tak for hjælpen.

Opg. 2. . <<

Brug n’Spire til at lave en undersøgelse som i opg. 1, når f(x)= 0.5*x^2+3*x-4
a) Når xo=-2.
b) Når du betragter et vilkårligt xo.
Angiv f’ (-2) og f’ (xo).>>
 

Jeg har lavet opgaven, men er i tvivl om a'eren.

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af supermanderen (Slettet)

Opgave 1:

x^2 diff= 2x

dvs. f'(x)=2x

f'(1)=2*1=2

f'(-2)=2*(-2)=-4


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2010 af JKaram (Slettet)

Du har vist lige overset et minustegn tror jeg :)

Karam


Skriv et svar til: Let og vigtig matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.