Matematik

Andvendelse af ligninger

08. september 2010 af Dudeyourgym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp jeg er virkelig lost

Betragte et spir, der skal have form som en cirkulær kegle spirets højde h skal være 6 meter. Den krumme overflade skal dækkes af kobberplader med et samlet areal på højest 30 m2. Arealet A af den krumme overflade af cirkulær kegle med højde h og radius r er.

A=pi*r*kvadratrod h^2+r¨2

hvor stor er diameter i bunden af spiret


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af peter lind

Sæt de opgivne værdier af A og h ind i din formel for arealet og du får en ligning til bestemmelse af r. Deraf kan du så finde diameteren af at denne er 2r


Svar #2
08. september 2010 af Dudeyourgym (Slettet)

Undskyld men jeg forstår ikke hvad du mener med en ligning til bestemmelse af r ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2010 af peter lind

Hvis du sætter A = 30 m2 og h = 6m ind i din ligning er der kun en ubekendt tilbage nemlig r. Jeg er ikke rigtig klar over hvad du ikke forstår så hvis den stadigvæk er gal, må du vende tilbage med en lidt mere uddybende forklaring.


Svar #4
09. september 2010 af Dudeyourgym (Slettet)

Hey :)

Jeg forstår udmærket godt at jeg skal bruge de tal jeg for oplyst. Men det der gør mig forvirret er om jeg derefter skal isolerer r . Hvis det er det jeg skal vil jeg først fjerne kvardratroden også derefter fjerne r^2 også r for sig selv. men er lidt i tvivl om det er den rigtigt måde jeg har tænkt. Har også tænkt at resultat er så enkelt at jeg kun gør det svære for mig selv ved at tænke i lange baner, så det kunne være at min sidste ligning lyder d=kvadratrod(4*A/pi  Derfor spurgte jeg om hjælp om jeg overhovedet havde tænkt rigtigt .


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2010 af mathon

                        s·π·r = A                                     s = √(h2+r2)

hvoraf
                       √(h2+r2)·r =   (A/π)

                        √(36+r2)·r = (30/π)

                         36r2 + r4 = (30/π)2                     som er en camoufleret 2.gradsligning

            

             


Svar #6
09. september 2010 af Dudeyourgym (Slettet)

Hvordan ved du alt det ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2010 af mathon

                                       r4 + 36r2  - (30/π)2 = 0

z = r2 og r>0
z2 = r4
                                      z2 +  36z - (30/π)2 = 0      og   z>0 

                                      z = 2,37619

                                      r = √(z) = √(2,37619) = 1,54149

                                      d = 2r = 2·(1,54149 m) ≈ 3,083 m


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2010 af mathon

Andvendelse   →   Anvendelse                    (det har ikke noget med andefugle at gøre)


Svar #9
09. september 2010 af Dudeyourgym (Slettet)

Jeg vil lige spørge om en sidste spørgsmål z= 2,37619 hvad du skrevet ind på lommeregner for at få det ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. september 2010 af mathon

                 solve(z^2+36z-(30/π)^2=0,z)|z>0


Svar #11
09. september 2010 af Dudeyourgym (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :P


Skriv et svar til: Andvendelse af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.