Matematik

integral opgave

08. september 2010 af missunknow (Slettet)

En funktion f er givet ved:

f(x) = x2 + (16/x2)     ,     x > 0

grafen for f afgrænser sammen med linjen med ligningen y = 17 en punktmængde M der har et areal.

a) Bestem arealet af M.

Har brug for hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Start med at tegne den, så ser du, hvad du skal finde (punktmængden).


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2010 af peter lind

Lav en graf af funktionen f(x) og y=17, på samme plot. Det giver et godt overblik over, hvad der er tale om. Løs ligningen f(x) = 17. Det giver grænserne for integrationen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2010 af c_aastrup

Find ud af hvor linjen skærer grafen, det gør den to steder, og så skal du regne

Jeg har lavet en tegning.


Svar #4
08. september 2010 af missunknow (Slettet)

men problemet er at jeg ikke har grafregner :s


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2010 af c_aastrup

Grafregner er da heller ikke nødvendig.

Kan du se hvordan du skal skrive

x2 + 16/x2 - 17 = 0

om til en andengradsligning?

Og du kan vel også integrere?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2010 af c_aastrup

Her er tegningen

Vedhæftet fil:Integral.pdf

Svar #7
08. september 2010 af missunknow (Slettet)

Aha :)

nu ved jeg at

x = 1 og x = 4..

hvad er så mit næste skridt ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2010 af peter lind

Hent graph på nettet. Det er gratis og glimrende til at lave den slags grafer.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2010 af c_aastrup

Beregn


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2010 af c_aastrup

Eller GeoGebra, det var programmet jeg brugte.


Svar #11
08. september 2010 af missunknow (Slettet)

Hmmm....let me try :)

Jeg kan finde ud af det, men der er et problem. /: jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg integrere (16/x2)


Brugbart svar (1)

Svar #12
08. september 2010 af c_aastrup

(16/x2) = 16x-2


Svar #13
08. september 2010 af missunknow (Slettet)

kan det passe af det vil blive -12,67 ?


Skriv et svar til: integral opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.