Matematik

hurtig matematik!

08. september 2010 af Jonas2840 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens ;)

Jeg har lavet opg 1. men er ikke sikker på at det er rigtig? og til opg.2 jeg aner virkelig ikke hvordan man gør. og jeg kan ikke kig i min bog, da jeg ikke har en matemaik bog( det er en kopi ark) .

Hååber i vil hjælpe ;)

opg.1

undersøg om -1 er løsning i hver af følgende ligninger:

a) 1-3x=4 

der har jeg sagt:

1-3*(-1)=4  ja -1 er løsningen. ( jeg ved ikke hvordan jeg skal lave en udregning)

b) 4+3x=2

4+3*(-1) = 2 -1 er ikke løsningen.

c) x2-3x-4=0

(-1)2 -3*(-1)-4=0

-1 er løsningen.

opg. 2

Løs ligningerne:

a) 8/3x -7 = 6x+5/3

b) 2-(4x+6) = 5(2/3+x)

c) 31/x-6=4

d) 2x+4/3=4(x-5/12)

på forhånd taak ;)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af mette48 (Slettet)

I prøverne bør du udregne værdien på hver side af = for sig og sammenligne resultaterne.

Hvad med nr 2 ?

Der er brøk i de fleste af ligningerne start med at gange alle led med nævneren i brøken og forkort derefter, så er du sluppet af med brøkerne


Svar #2
08. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Hvordan gør man så det??

og er opg 1 rigtig??


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2010 af mette48 (Slettet)

a) 8/3x -7 = 6x+5/3

gang alle led med 3x, så kommer du af med brøkerne

det bliver en 2.grads ligning, så du skal samle det hele på den ene side af = og kun have 0 på den anden

derefter skal du bruge løsningsformelen for en 2.gradsligning


Svar #4
08. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

kan du ikke giv mig en exampel..??

:) sådan så jeg kan se hvad du har gjort!
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2010 af mette48 (Slettet)

Jeg har skrevet hvad du skal gøre. Prøv at gøre det, bare det første.


Svar #6
08. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

men hvordan??

det med at skrive fatter jeg ikke!!


Svar #7
08. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

dvs.  8x*3x/3x*3x -7 = 6x+5/3

24x/9x-7=6x+5/3


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2010 af mette48 (Slettet)

3x*8/3x -3x*7 = 3x*6x+3x*5/3


Skriv et svar til: hurtig matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.