Matematik

Ligning

08. september 2010 af Necla (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har brug for noget hjælp til at opstille en ligning :D

Sofie har 1765 kroner. Hun bruger ca. 117kr om dagen. Hvor lang tid går der inden hun kun har 200 kr tilbage?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvor meget har hun brugt? Hvor meget bruger hun pr. dag? Hvor mange dage tager det, at bruge den sum penge?


Svar #2
08. september 2010 af Necla (Slettet)

det er jeg ikke helt med på :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Forsøg at svare på hvert spørgsmål ud fra oplysningerne i opgaven. Hvis hun har 200 kr tilbage, hvor meget har hun så brugt? Hvor meget bruger hun om dagen? Hvor længe går der så, før hun har 200 kr tilbage?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2010 af ramme2 (Slettet)

Skal opstilles som en lineær funktion y=ax+b hvor b begybyndelsesbeløbet. 

y= 1765- 117x      y er det antal kroner hun har tilbage efter x dage.   1765 er begyndelsesbeløbet

Hvor lang tid går der inden hun kun har 200 kr tilbage?   y=200

200=1765-117x

117x = 1765-200

x= 1565/117

x ~ 13 dage


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Flot. Nu har opgavestilleren jo ingen chance for at prøve selv.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.