Matematik

ligning

09. september 2010 af alibaba1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej vil du ikke tejkke om jeg har løset den retige

3x(x-1)+4=27-x

3X+3+4=27-X

4X+=20

X=5

ER DEN RETIGE , KA JEG BAR LÆSE DEN PÅ DEN MÅD


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2010 af ramme2 (Slettet)

Nej der er enten en fejl i din løsning eller i din opgaveformulering     3x(x-1)+4=27-x      Du får en andengradsligning, hvor kvardratroden af diskriminanten ikke bliver et rationelt tal. Hvis du endnu ikke har lært om andengradsligninger, har du sandsynligvis  skrevet ligningen     3x(x-1)+4=27-x    forkert.


Svar #2
09. september 2010 af alibaba1 (Slettet)

JA JEG SKREV DEN FORKERT

LIGNIG SER SÅDEN UD 3(X+1)+4=27-X

KA DU PRØV OG LØSE DEN


Svar #3
09. september 2010 af alibaba1 (Slettet)

#2
 

JA JEG SKREV DEN FORKERT

LIGNIG SER SÅDEN UD 3(X+1)+4=27-X

KA DU PRØV OG LØSE DEN


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2010 af Mimical (Slettet)

3x(x-1)+4=27-x ⇔ 3x2-3x+4=27-x ⇔ 3x2-2x-23=0

diskriminanten d=(-2)2-4·3·(-23)=4+276=280

Så løsningen er skam rational og ligningen kan løses på normal vis. 


Svar #5
09. september 2010 af alibaba1 (Slettet)

LIGNIG SER SÅDEN UD  3(x-1)+4=27-x

JEG KOME TIL AT SKRIVE DEN FORKERT, MEN KA DU PRÆV OG LØSE DEN HER LIGNING.


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. september 2010 af Mimical (Slettet)

Svar #3. Så er det jo meget simplere:

3(X+1)+4=27-X ⇔ 3x+3+4 = 27-x ⇔4x=20 ⇔ x=5


Svar #7
09. september 2010 af alibaba1 (Slettet)

TAK


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2010 af ramme2 (Slettet)

#4   Det var kvadratroden af diskriminanten som jeg skrev ikke blev rationel i #1. Det er relativt sjældent det forekommer i denne type opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Den opgave har du haft kørende i mindst tre tråde inden for den sidste dag. Hvis du nu havde formuleret opgaven ordentligt fra starten, havde det ikke været nødvendigt for så mange hjælpende SP brugere at rode rundt med 2.-gradsligninger og meget mere i så mange timer, og du ville have fået den rigtige hjælp for mange timer siden.


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1 - #8

Med "rational" mente du nok "reel", i modsætning til kompleks (med imaginærdel). Et rationalt tal er et tal, der kan skrives som en kvotient mellem to hele tal.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.