Fysik

Hvid dværgs densitet

09. september 2010 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der en der vil tjekke denne opgave?

b. Beregn den hvide dværgs densitet og sammenlign med vands densitet.

m=V·ρ =1,98·1030 : 100·80 = 1,598·1030kg

ρ = m/V = (1,598·1030kg)/(1,083·1021m3) = 1,475530933·109kg/m3

Jeg synes det lyder voldsomt hvis det skal være en densitet?

Og så ville jeg høre om nogen har et forslag til sidste del af opgaven med at sammenligne


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2010 af Jerslev

#0: Du skal huske at have enhederne med i dine mellemregninger.

Hvide dværge har en pænt høj densitet. Neutronstjerner har en højere!

Hvad er vands densitet?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
09. september 2010 af sweeti14 (Slettet)

1,00 g/cm3


Svar #3
09. september 2010 af sweeti14 (Slettet)

Hov jeg har skrevet opgaven forkert, her kommer den rigtige:

Antag, at solen bliver til en hvid dværg med en masse på 80% af Solens og en radius som Jordens, dvs. 6371 km.

b. Beregn den hvide dværgs densitet og sammenlign med vands densitet.

m=1,98·1030 : 100·80 = 1,598·1030kg

ρ = m/V = (1,598·1030kg)/(1,083·1021m3) = 1,475530933·109kg/m3


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

1,98*0,8 = 1,584 , så ρ = 1,46·109kg/m3 . Sammenlign med vands densitet.


Skriv et svar til: Hvid dværgs densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.