Matematik

HASTER: Ligning!

09. september 2010 af idamariaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Nogen der kan forklare mig hvordan man løser en ligning med brøkstreg? 
Har problem med følgende ligning: 7 / x -2 = 4

/ = en brøkstreg.

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Mener du

7/(x-2) = 4 , eller  (7/x) - 2 = 4   ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2010 af løbendeæsel (Slettet)

Hvis der står 7 over brøkstregen og x-2 under brøkstregen, så kan det som Andersen11 siger skrives som

7/(x-2) = 4

ved at gange med (x-2) på begge sider får du at

7 = 4 * (x-2)

som ved at gange 4 ind i parentes giver

7 = 4x - 8

Læg nu 8 til på begge sider

15 = 4x

Divider så med 4 på begge sider, så har du x

x = 15/4


Skriv et svar til: HASTER: Ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.