Kemi

Volumen

09. september 2010 af Vandflyveren (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Søger lidt hjælp..(igen! :( )

Titrering af en eddikesyre-opløsning med en koncentration på 1 M med en 0,100 M NaOH-opløsning. Eddikesyre-opløsningen fortyndes ved at udtage et volumen på x mL, der fortyndes med vand til 100,00 mL. Af disse 100,00 mL udtages 10,00 mL, som titreres med 0,100 M NaOH.

Volumen, der skal udtages af den 1,000 M eddikesyre-opløsning, hvis man ønsker ca. 10 mL NaOH-opløsning i titreringen.

Regner med at jeg skal bruge formlen V = n / c , og c er vel 1,000 M eddikesyre-opløsning???

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2010 af mathon

           volumenforholdet er det omvendte af koncentrationsforholdet

                            x/100 = c/1

hvoraf
                           cfortyndet = x·10-2 M

titrering:
                                        CH3COOH                           NaOH
                               (0,010 L)·(x·10-2 mol/L) = (0,010 L)·(0,1 mol/L)

hvoraf
                               x·10-2 = 10-1

                               x = 10-1+2 = 10

konklusion:
                         der skal udtages 10 mL 1,000 M eddikesyre-opløsning, hvis man ønsker et forbrug på
                         ca. 10 mL 0,100 M NaOH-opløsning til titreringen.
 


Skriv et svar til: Volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.