Matematik

Hjælp til ligning.. igen!

11. september 2010 af xlb (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er stadig i gang med de ski** ligninger, som jeg desværre har meget svært ved..
Håber nogen vil hjælpe mig med denne:

9-x = 4x-47/-5

 

/ = brøkstreg.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2010 af Isomorphician

Hvor meget står over brøkstregen?

9 - x = 4x - (47/(-5))

eller

9 - x = (4x - 47)/(-5)


Svar #2
11. september 2010 af xlb (Slettet)

Alt efter = står over brøkstregen.. Altså -5 er nævneren, hvis man kan sige det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2010 af Isomorphician

9 - x = (4x - 47)/(-5)

gang med -5 på begge sider:

-5(9 - x) = 4x - 47

gang ind i parentesen:

-45 + 5x = 4x - 47

isoler x-leddene på venstresiden:

5x - 4x = -47 + 45

reducer:

x = -2


Svar #4
11. september 2010 af xlb (Slettet)

Mange mange tak! :-)


Skriv et svar til: Hjælp til ligning.. igen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.