Matematik

2 Ligninger med 2 ubekendte:(

11. september 2010 af Elenaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen:)

Jeg har lidt problemer med at regne denne ligning ud: 2x + y =-2    og     6x+4y= -2 ???

Min lærer har sagt at jeg først skal gange ligningen ud med et velvalgt talg derefter benytte lige koeficcienters metode??? Please er der nogen der kan hjælpe mig:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2010 af Imprafir (Slettet)

Du kan gange alle tallene i ligningerne med et velvalgt tal. så værdien af den ene af variablerne bliver den samme. Fx kan du gange den første ligning med 4: 2x+y=-2 <=> 8x+4y=-8 (Nu har du den samme y-værdi i begge ligninger, hvilket vil sige at du kan isolere x og sætte værdien for x ind i en af de to ligninger for at finde y. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2010 af mette48 (Slettet)

#1

Hvorfor skaffer du lige mange y-er i de to ligninger, hvorefter du isolerer x.

Brug enten lige store koeficienter eller supstitution

2x + y =-2 og 6x+4y= -2       ganger første ligning med 3

6x +3 y =-6 og 6x+4y= -2        trækker ligningerne fra hinanden

(6x +3 y) - (6x+4y) = -6-(-2)

-y=-4

y=4

2x + y =-2           indsæt y=4 og beregn x


Svar #3
12. september 2010 af Elenaa (Slettet)

Mange gange tak for jeres hjælp:) Takket være jer har jeg lært det nu:)


Skriv et svar til: 2 Ligninger med 2 ubekendte:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.