Matematik

ligning!

12. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

Jeg ved ikke hvilket tal man skal gange med på begge sider af lighedstegnet! nogle som kan hjælpe?

3x+1/5 - 5x-3/4 = -1


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af mathon

                   3x + 1/5 - 5x - 3/4 = -1                    multiplicer med 4·5 = 20

                   60x + 4 - 100x - 15 = -20


Svar #2
12. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

hvorfor skal man gange med 4x5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2010 af mathon

...for at bortskaffe nævnerne som en del af reduktionen = at gøre mindre kompliceret = at forenkle


Svar #4
12. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

når ja, mange tak :)


Skriv et svar til: ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.