Matematik

MATEMATIK:) KIG!

12. september 2010 af 1518854 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 I en opgave (vejledende eksamensopgavesæt 1) lyder en opgave sådan:
Temperaturen, i °C, i en speciel ovn til brandprøvning udvikler sig som en funktion af tiden, t, målt i antal minutter efter ovnen er tændt, givet ved forskriften:

f(t)=20+150ln(8t+1)

i opgave b skal man så finde den hastighed hvormed temperaturen ændrer sig til tiden t=10

hvad betyder det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af mette48 (Slettet)

Der står formentlig i opgaveteksten hvad f(t) er udtryk for.

Det er nødvendigt at vide for at kunne løse opgaven

Skriv hele den oprindelige tekst her

Hvis f(t) er temperaturen til tiden t er f'(t) hastigheden hvormed temperaturen ændre sig.

find f'(t) og indsæt t=10


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2010 af peter lind

Find f'(10)


Svar #3
12. september 2010 af 1518854 (Slettet)

 hele den oprindelige tekst:

temperaturen ( målt i grader celcius ) i en speciel ovn til brandprøvning udvikler sig som en funktion af tiden t (målt i antal minutter efter at ovnen er tændt) givet ved forskriften 

f(t) = 20+150ln(8t+1)

a) bestem temperaturen i ovnen efter 10 minutter efter at ovnen er tændt, og bestem hvor lang tid der går, fra ovnen er tændt til temperaturen når op på 500 grader celcius

b) bestem den hastighed hvormed temperaturen ændrer sig til tiden t =10


Svar #4
12. september 2010 af 1518854 (Slettet)

 kan det passe at f'(t) = er 1/(8t+1) ?

og at f'(10) dermed er 1/81??


Skriv et svar til: MATEMATIK:) KIG!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.