Matematik

to ligninger med to ubekendte

12. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

Nogle der kan forklare mig denne ligning med to ubekendte?

2x-3y =3

3x+y = 10


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af Mimical (Slettet)

Du løser den med hensyn til x ved f.eks at gange ligning 2 med 3 så du får 9x+3y=30, dernæst lægger du ligningerne sammen så du får 11x=33 ⇔ x=3, som indsættes i en af ligningerne for at finde y-værdien. 


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.