Matematik

komplekse plan rødder

13. september 2010 af Lulluu23 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg sidder med en op gave angående, hvor jeg skal finde de komplekse løsninger til ligningen z2-2iz-(1+i)=0 og skriv svaret i a+bi formen.

det har jeg så gjordt og fået:

z1= -√2/2+√2+2/2 *i

z2=-√2/2-√2-2/2 *i

så skal jeg plot det i en skitse ? hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af peter lind

I et almindeligt x-y koordinatsystem anbringer du et punkt hvor x koordinaten er realdelen og y-koordiaten er imaginærdelen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løsningerne er

z = i ±√(i) = i ± ((√2)/2)·(1 + i) = ±((√2)/2) + (1±((√2)/2))i , dvs

z1 = ((√2)/2) + (1+((√2)/2)) i

z2 = -((√2)/2) + (1-((√2)/2))i


Svar #3
13. september 2010 af Lulluu23 (Slettet)

 nåååh ja for den da det kan jeg godt se :D taak skal du have


Skriv et svar til: komplekse plan rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.