Matematik

angiv, uden brug af cas, f`(1) i hvert af følgende tilfæde.

13. september 2010 af kalkunfisk (Slettet)

angiv, uden brug af cas, f`(1) i hvert af følgende tilfæde.

f(x)3x^2+x^0,5

nogen som kan vise mig hvordan jeg skal gøre, er sikkert ret simpel, jeg kan bare ikke få det rigtige resultat: 6,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af Hmm-Lars (Slettet)

 differentier den og sæt x lig med 1 også regn det bare ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2010 af Hmm-Lars (Slettet)

ved at gøre det så få jeg da 6,5... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2010 af mathon

   f '(x) = 6x + (1/2√(x))

   f '(1) = 6·1 + 1/(2√(1)) = 6 + 1/2 = 6,5


Svar #4
13. september 2010 af kalkunfisk (Slettet)

Tak for hjælpen:) havde fundet den rigtige metode, men har lige fået en ny lommeregner, som jeg hvis ikke er så gode venner med endnu:)


Skriv et svar til: angiv, uden brug af cas, f`(1) i hvert af følgende tilfæde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.