Matematik
integration
31. marts 2005 af
ria (Slettet)
løs ligning :
den bestemte integration af (t^2-2)fra-2 til x
det har jeg gjort.. jeg har løst opgven i en matematisk program som hedder Derive.. og jeg får tre løsninger.
1: x = 1- SQRT3
2: x = SQRT3 + 1
3: x= -2
men problemet er at jeg stadig ikke har styr på hvorfor? el hvordan..?...
hvis i kunne forklare mig det.. ville det være rart.. tak på forhånd.. hehe
den bestemte integration af (t^2-2)fra-2 til x
det har jeg gjort.. jeg har løst opgven i en matematisk program som hedder Derive.. og jeg får tre løsninger.
1: x = 1- SQRT3
2: x = SQRT3 + 1
3: x= -2
men problemet er at jeg stadig ikke har styr på hvorfor? el hvordan..?...
hvis i kunne forklare mig det.. ville det være rart.. tak på forhånd.. hehe
Svar #1
31. marts 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Okay, den samme opgave i to tårde, det kan man jo også ...
Nå, men nu til selve opgaven:
\\int_{-2}^x(t^2-2)dt
er ikke nogen ligning, så jeg skal have flere oplysninger for at kunne hjælpe dig.
Nå, men nu til selve opgaven:
\\int_{-2}^x(t^2-2)dt
er ikke nogen ligning, så jeg skal have flere oplysninger for at kunne hjælpe dig.
Svar #2
01. april 2005 af Duffy
Well, du starter ud med en ligning der ikke er en ligning.
Men jeg har luret hvad du egentlig mener:
Nemlig
x
S(t^2-2)dx = 0
-2
Dette giver nemlig mening - og en integral-ligning der har 3 løsninger.
(Netop de 3 du angiver!!).
Løsningen ser sådan ud:
x
S(t^2-2)dx = 0
-2
x
[1/3*t^3-2*t] = 0
-2
1/3*x^3-2*x-4/3 = 0
1/3*(x+2)*(x^2-2*x-2) = 0
...og en 3.gradsligning har jo ALTID 3 rødder
netop disse:
x E {-2, 1+3^(1/2), 1-3^(1/2)}
(sæt selv ind og se efter)
OK?!
Duffy
Men jeg har luret hvad du egentlig mener:
Nemlig
x
S(t^2-2)dx = 0
-2
Dette giver nemlig mening - og en integral-ligning der har 3 løsninger.
(Netop de 3 du angiver!!).
Løsningen ser sådan ud:
x
S(t^2-2)dx = 0
-2
x
[1/3*t^3-2*t] = 0
-2
1/3*x^3-2*x-4/3 = 0
1/3*(x+2)*(x^2-2*x-2) = 0
...og en 3.gradsligning har jo ALTID 3 rødder
netop disse:
x E {-2, 1+3^(1/2), 1-3^(1/2)}
(sæt selv ind og se efter)
OK?!
Duffy
Svar #3
01. oktober 2006 af MichaelKarlsen (Slettet)
#2: Jeg forstår ikke, hvordan du kommer frem til det sidste. (1/3)(x+2)(x^2-2x-2)=0 Undertegnede vil frygtelig gerne bede om lidt hjælp! På forhånd mange tak!
Skriv et svar til: integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
