Matematik

Ligning

13. september 2010 af saadian (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa jeg har fået nogle ligninger som jeg har siddet og grublet over, og ville spørge om der var nogle af jer der kunne hjælpe mig? Jeg har lavet de andre, jeg forstår bare ikke disse:

1) Betragt linjen med ligning y=7*x+13

beregn x, når y er 20 og når y er 117, og når y er -53.

2)Betragt linjen m gennem (-25,-16) og (13,-4)

Beregn konstanterne a og b i ligning for m

3)Bevis følgene udvidelse af 10,4:

Når x vokser med h i y= a*x+b vil y vokse med a*h

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af sasc (Slettet)

1)

Indsæt y-værdierne så du får disse ligninger:

20 = 7x+13

117 = 7x + 13

-53 = 7x + 13

Så skal du bare isolere x!


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

1) Indsæt værdien for y og løs for x.

2) Find hældningskoefficienten a ud fra de to punkter, og opskriv da ligningen for linien gennem det ene af punkterne med hældningskoefficient a.

3) Indsæt (x+h) i stedet for x og beregn ændringen i y.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.