Matematik

ligning med ln x

14. september 2010 af ShaneM (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg skal løse denne ligning:

ln x=4

Jeg ved at resultatet bliver x=e^4, men hvordan er regnereglen, og hvordan viser jeg det? :)

Mvh ShaneM


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2010 af mathon

               ln(x) = 4

               eln(x) = e4

               x = e4                                                ln(x) og ey er hinandens omvendte funktioner

                                                                         "hen til kommoden og "tilbavs" igen"


Svar #2
14. september 2010 af ShaneM (Slettet)

Tak :D.

Hvordan ville det så være, hvis det var

e^x = 4?

er det så:
ln e^x = ln 4
x = ln 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2010 af mathon

                    netop  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2010 af JKaram (Slettet)

De er hinandens omvendte funktion.

Karam


Skriv et svar til: ligning med ln x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.