Matematik

Opskriv en sammenhæng af cirklens areal

14. september 2010 af karoemil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan klares denne opgave :

OPskriv sammenhængen mellem en cirkels areal og dens omkreds??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2010 af mette48 (Slettet)

areal = π*r2

omkreds = 2πr ⇒ r=omkreds/(2π)

areal = π * [omkreds/(2π)]2             reducer selv


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2010 af mathon

     A = (1/4)·π·d·d

     A = (1/4)·Omk·d

    


Svar #3
14. september 2010 af karoemil (Slettet)

mette- forstår ikke helt kan du forklare lidt ?

På forhånd tak -)


Svar #4
14. september 2010 af karoemil (Slettet)

En bestemt løber kan løbe med den konstante fart 6,5 m/s. Opskriv sammenhængen mellen den gennemløbne strækning og tiden ?

Hvordan løses den ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2010 af mathon

          A = π·r·r 

          A = (1/2)·(2π·r)·r =

          A = (1/2)·Omk·r

          A = (1/2)·Omk·(d/2)

          A = (1/4)·Omk·d


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. september 2010 af mathon

                               strækning        hastighed            tid

                                     s                       v                    t

                                     s          =           v         •          t


Svar #7
14. september 2010 af karoemil (Slettet)

#5
 

          A = π·r·r 

          A = (1/2)·(2π·r)·r =

          A = (1/2)·Omk·r

          A = (1/2)·Omk·(d/2)

          A = (1/4)·Omk·d

Forstår ikke helt er det svaret på opgaven - skal alle tingene stå i opgaven ??


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2010 af mathon

...du skal vel redegøre for, hvordan du fandt sammenhængen


Svar #9
14. september 2010 af karoemil (Slettet)

Ja - præcis .... dvs. skal alle de udregninger stå der.?

Kan du evt. forklare lidt ? Altså hvordan du fandt fremtil det ....

På forhånd tak ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2010 af mette48 (Slettet)

A = π*r2

O = 2πr ⇒ r=O/(2π)                    jeg isolerer r ved at dele med 2π på begge sider af =

A = π * [O/(2π)]2                       indsætter O/(2π) i stedet for r

A = [ π* O2] / [ 4 π2]                 forkorter med π

A = O2 /(4π)

Jeg har valgt at udtrykke A udelukkende ved O samt tal ( 4 og π ) i modsætning til nogle af de andre svar, hvor A er udtrygt ved O og d samt tal


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. september 2010 af mette48 (Slettet)

En bestemt løber kan løbe med den konstante fart 6,5 m/s. Opskriv sammenhængen mellen den gennemløbne strækning og tiden ?

Hvordan løses den ??
 

strækning = fart * t

S = 6,5 * t


Skriv et svar til: Opskriv en sammenhæng af cirklens areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.