Matematik
Beregning af pris pr. enhed
31. marts 2005 af
KennethC (Slettet)
Nedenstående oplysninger gælder for en virksomheds daglige produktion og slag af vare.
Den daglige omstætning ved et salg af X enheder af varen kan beskrives ved:
O(x) = -0,25x^2 + 20x , x [0;80]
Omsætningen er bestemt som: antal solgte enheder gange pris pr. enhed. Pris pr. enhed afhænger af antal solgte enheder. For et givet antal solgte enheder x angives pris pr. enhed ved p(x)
De samlede daglige omkostninger ved produktion af x enheder af varen givet ved:
C(x) = 4x + 50
Hvordan beregner jeg så den pris pr. enhed, som giver det størst mulige daglige resultat???
Brug for hurtig hjælp og gerne et facit...!
Mvh Kenneth
Den daglige omstætning ved et salg af X enheder af varen kan beskrives ved:
O(x) = -0,25x^2 + 20x , x [0;80]
Omsætningen er bestemt som: antal solgte enheder gange pris pr. enhed. Pris pr. enhed afhænger af antal solgte enheder. For et givet antal solgte enheder x angives pris pr. enhed ved p(x)
De samlede daglige omkostninger ved produktion af x enheder af varen givet ved:
C(x) = 4x + 50
Hvordan beregner jeg så den pris pr. enhed, som giver det størst mulige daglige resultat???
Brug for hurtig hjælp og gerne et facit...!
Mvh Kenneth
Svar #1
01. april 2005 af sontas (Slettet)
Altså den daglige pris pr enhed må være givet ved(profit?) :
p(x)= -0,25x^2 + 20x -(4x+50) =
-0,25x^2 +16x-50
så kan du finde toppunkt for f(x)
som har ekstrumumssted i x = 32
Jeg er ikke ligefrem den store handelsekspert, men sådan forstod jeg opgaven.
p(x)= -0,25x^2 + 20x -(4x+50) =
-0,25x^2 +16x-50
så kan du finde toppunkt for f(x)
som har ekstrumumssted i x = 32
Jeg er ikke ligefrem den store handelsekspert, men sådan forstod jeg opgaven.
Skriv et svar til: Beregning af pris pr. enhed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
