Matematik

matematik geni? hjælp :-D

15. september 2010 af zc0rpi0 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2010 af Economist (Slettet)

Den skal du ikke studere på et videregående studie for at regne - og da slet ikke være et geni. Øv, nu håbede jeg lige.


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Kald mandens alder for x. Han bliver gift, da hans alder er x(1/6 + 1/12 + 1/7) , og hans søn bliver født, da hans alder er

x(1/6 + 1/12 + 1/7) + 5

Hans søn lever i alt i x/2 år , og manden dør 4 år efter sønnen, så der må gælde

x = x(1/6 + 1/12 + 1/7) + 5 + x/2 + 4

   = x(1/6 + 1/12 + 1/7 + 1/2) + 9

   = x(3/4 + 1/7) + 9

   = x(25/28) + 9 , så

(3/28)x = 9 ,

x = 3·28 = 84

Manden blev altså 84 år gammel.


Skriv et svar til: matematik geni? hjælp :-D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.