Matematik

Trapez

15. september 2010 af JeppesenPeter (Slettet)

I et ligebenet trapez ABCD er |AB| = |CD| og vinkel BAD = vinkel ADC = 45 grader.Det oplyses endvidere at arealet af trapez ABCD er 10.

- Bestem |AB| udtrykt ved h, og bestem omkredsen af trapezet som funktion af h.

Jeg er helt på bar bund .. Nogen der har nogle forslag til hvordan man gør?
(Jeg har kigget tidligere indlæg af samme slags igennem, dog uden at jeg har kunnet forstå dem)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Lav først en tegning. Så kan du nok bedre identificere de retvinklede trekanter, du skal have fat i for at løse opgaven.


Svar #2
15. september 2010 af JeppesenPeter (Slettet)

Det har jeg gjort, - Lad os kalde fodpunktet, ved højden h, for P.

A = 45 grader
B = 45 grader
P = 90 grader

Hvordan kommer jeg så videre med de oplysninger jeg har?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Trekant ABP er en retvinklet ligebenet trekant, hvor du kender den ene katete = h. Find nu hypotenusen |AB| udtrykt ved h.


Svar #4
15. september 2010 af JeppesenPeter (Slettet)

Dvs. at jeg nu kan benytte pythagoras. Jeg kender ikke kateten = h? Altså tal-værdien?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - Ja, det er korrekt. Nej, du kender ikke talværdien; du skal jo udtrykke |AB| ved h som et algebraisk udtryk.


Svar #6
15. september 2010 af JeppesenPeter (Slettet)

Og hvordan udtrykker man en længde som et algebraisk udtryk?

Kan jeg ikke bare finde h, vha. de to vinkler jeg har? Og så derefter finde frem til længden AB?
Eller kokser jeg helt i det nu?


Brugbart svar (2)

Svar #7
15. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6 -- Du skal opskrive en formel for, hvordan man beregne |AB| , når man kender h.


Svar #8
15. september 2010 af JeppesenPeter (Slettet)

AB = h·√2  , ville mit bud umiddelbart være. Dvs. jeg skal ikke ''beregne'' længden, men kun ''vise'' udtrykket? Eller forstår jeg det forkort?


Skriv et svar til: Trapez

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.