Matematik

Lidt hjælp til matematikken.

15. september 2010 af JensLL (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej!

Jeg har brug for hjælp til mine lektier.

Reducer:

4(a+b)-4(b-a)+3

x(x+2)-x(2-a)+3(a+x)

2(4+a)-(a-b)6

Og til sidst skal jeg løse ligningen:

2(4x-1)=-3(2x-4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

i den første kan du sætte 4 udenfor en parentes, i den anden ganger du ud, og i den sidste kan du forkorte med 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2010 af edn (Slettet)

4(a+b)-4(b-a)+3

Du ganger 4 ind i parantesen - husk at gange på alle led. Derefter gang du igen 4 ind i den næste parantes på alle led.

Du får: 4*a+4*b-4*b-4*-a+3=4a+4b-4b+4a+3=8a+3

Samme princip i de andre opgaver


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2010 af Imprafir (Slettet)

Den første: 4(a+b)-4(b-a)+3 = 4a+4b-4b+4a+3 = 8a+3

Den anden: x^2+2x-2x+xa+3a+3x = x^2+3x+xa+3a

Den tredje: 2(4+a)-(a-b)6 = 2(4+a)-6(a-b) = 8+2a-6a+6b = -4a+6b+8

Ligninegn: 2(4x-1)=-3(2x-4)

                    8x-2=-6x+12

                    8x-2-(-6x+12)=0

                    8x-2+6x-12=0

                    14x-14=0

                    x-1=0

                    x=1

Håber det hjalp :)

                    


Svar #4
15. september 2010 af JensLL (Slettet)

Tusind tak for de gode svar allesammen! Det hjalp en del!


Skriv et svar til: Lidt hjælp til matematikken.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.