Matematik

Find tyngdepunktet i en ligesidet trekant

15. september 2010 af JuliaW (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Har siddet med denne opgave i et stykke tid og er loebet toer for ideer.

Jeg har faaet stillet foelgende opgave:

Vis at trekanten ABC er ligesidet og find derefter tyngdepunktet der kaldes S.

A=(0,0,8) , B=(0,24*kvadratrod af 3,8) og C=(-36,12*kvadratrod af 3,8) 

Jeg har vist at alle sider er lige lange. |AB|, |AC| og |BC| = 41.6 m

Jeg har fundet frem til radius for cirklen rundt omkring trekanten, med roeringspunkterne A,B,C

2*R = a / sin A

2*R = 41,6m / Sin (60), fordi alle vinkler er ligestore i den ligesidede trekant.

2*R = 48,03

R = 48,03/ 2

R = 24,01

det er her jeg ikke kan finde ud af hvad jeg skal med disse informationer. Har set paa kugleligningen, men synes ikke rigtig man kan finde kuglens centrum vha. det (kuglens centrum er det samme som trekantens tyngdepunkt i dette tilfaelde)

Haaber der er en der kan hjaelpe mig med opgaven, maaske forklare med ord hvordan jeg skal goere i stedet for at faa det faerdige regnestykke?

mvh. Julia


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Du kan finde trekantens tyngdepunkt som middelværdien af vinkelspidsernes koordinater.


Svar #2
20. september 2010 af JuliaW (Slettet)

tusind tak. det var da virkelig en nem måde at finde det på :)


Skriv et svar til: Find tyngdepunktet i en ligesidet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.