Matematik

Omvendt funktion??

16. september 2010 af LuckyFoul (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har en funktion som hedder 

f(x)=e^2x

e er opløftet i 2x

Hvordan finder vi den omvendte funktion for denne funktion??

Jeg er gået helt lost :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2010 af mathon

   

                 y = e2x      

                 ln(y) = 2x

                 x = (1/2)ln(y)

                 x = ln(y1/2)

                 x = ln(√y))

                 x = f -1(y) = ln(√y))  y≥0

skrives dog ofte:

                med x og y ombyttet

                y = f -1(√(x))       x≥0


Svar #2
16. september 2010 af LuckyFoul (Slettet)

 jamen den funktion kan jeg ikke tegne med programmet, fordi den er ikke detaljeret nok ;D

y=f^-1(√x)

er det funktionen ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2010 af mathon

skrivefejl

            skrives dog ofte:

                med x og y ombyttet

                y = f -1(x) = ln(√x))  x>0


Svar #4
16. september 2010 af LuckyFoul (Slettet)

 Nu passer det ;D


Skriv et svar til: Omvendt funktion??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.