Matematik

Løs ligningen 2*(x+1)*(x-3)=0

16. september 2010 af MathiasNordberg (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hej

nogen der kan løse ligningen:

2*(x+1)*(x-3)=0

tak :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
16. september 2010 af mette48 (Slettet)

Brug 0-regelen

(x+1)=0

(x-3)=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2013 af Mirene (Slettet)

Nogen der kan uddybe? Jeg forstår ikke hvad han mener?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningen

2·(x+1)·(x-3) = 0

indeholder et produkt af tre faktorer på venstre side, der skal være lig med 0. Derfor kan man benytte nulreglen for et produkt til at løse ligningen, som vist i #1.

Nulreglen siger, at et produkt er lig med nul, hvis og kun hvis en eller flere af produktets faktorer er lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2013 af SuneChr

# 0 og  #2

Løs ligningen, uden hjælpemidler.

(x - a)·(x - b)·(x - c)· ....... ·(x - ø)·(x - å)  =  0          


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er naturligvis en lille finte i opgaven, idet man skal læse "mellem linierne" for det fulde udbytte. I en variant af opgaven bliver man blot bedt om at beregne værdien af udtrykket på venstre side.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2013 af SuneChr

# 4   variant iflg. # 5 :


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. marts 2013 af SuneChr

En ny variant:


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. marts 2013 af SuneChr

# 0

# 4 og de efterfølgende indlæg er blot en måde at illustrere nul-reglen på. Nul-reglen er meget vigtig at have i hukommelsen og kan spare en for en masse ved ligningsløsning.

Produktsymbolet betyder      

Hvis mindst én af   er 0 , ja, så er det hele nul.


Skriv et svar til: Løs ligningen 2*(x+1)*(x-3)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.