Matematik

Hjælp til matematik.

17. september 2010 af warz0ne (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

Jeg er gået lidt i stå ved de her matematik opgaver, nogen der kan forklare mig hvad jeg skal gøre for at løse dem

(uden at give mig svaret)

1. Anders, Bente, og Christian skal dele 1520kr, så Anders for 150 kr mere end Bente, og Christian for 40Kr mindre end Anders. Hvor mange penge for de hver?

2. Reducér Udtrykket:       7(2a + 4b)  +  2(5a - 2b)

Find derefter værdien af udtrykket, når a = 6 og b = 3.5.

Har været syg så jeg har ikke kunnet spørge min lærer. Men det kunne være fedt hvis der er nogen der kunne hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2010 af gigaultranoob (Slettet)

1: Sæt en ligning op for 1520 fordelt over de tre med de forskelle i udbetalingen, der fremgår af opgaven.
2: Gang ind i paranteserne
Sæt 6 ind i stedet for a (a=6, åbenbart) og 3,5 i stedet for b.
 


Svar #2
17. september 2010 af warz0ne (Slettet)

Jeg er stadig stuck kan du ikke uddybe lidt???


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2010 af mette48 (Slettet)

Bente får x kr  fordelingen bliver:

A       x+150

B        x

C       x+150-40

ialt X+150+x+x+150-40 = 1520                  find x og indsæt i" fordelingstallene "


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2010 af gigaultranoob (Slettet)

1: Det, som ham, der får mest, er x af 1520, mens det de andre får, er x-værdien minus hhv. 150 og 40

2: Man ganger ind i paranteser ved at gange alle ledene i en parantes.

Resten af reduktionen foregår ved, at man kombinerer de tal, der passer sammen.

F.eks. kan du ikke blande 3a med 3b, men du kan kombinere 3a og 4a og 3b og 4b, osv - dvs man kan f.eks. trække 3a fra 4a, mens det ikke kan lade sig gøre at redusere yderligere fra f.eks. a - 99b eller hvad det nu skulle være..

Men først efter, at du har ganget ind i parantesen og ophævet den. Sigtet med reduktionen er at nedsætte antallet af tal og operationer mest muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2010 af gigaultranoob (Slettet)

Det, som Mette har skrevet angående fordelingen af pengene er selvfølgelig også rigtigt, men det er bare en lidt anden måde at gribe den an på.

Det, jeg lægger op til, er

1520 = (x- 40) + x+ (x -150)

x er de penge, Anders får, og når vi finder ud af hvad x er, trækker vi bare 40 og 150 fra, det som Anders får..


Svar #6
17. september 2010 af warz0ne (Slettet)

hvordan finder jeg så ud af hvor mange penge anders har?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2010 af gigaultranoob (Slettet)

Ved at finde ud af, hvad x er. Du skal løse en af de ligninger, vi har skrevet op. Mettes ligning handler om at finde ud af, hvor mange penge Bente får, min handler om Anders.

Den første del af løsningen vil være at åbne paranteserne, efter at have rykket tingene over på venstre side af lighedstegnet:

1520 - (x - 150) + x + (x- 40) = 0



1520 - x + 150 - x - x + 40 = 0

Så reducerer du derfra og finder frem til x.


Svar #8
17. september 2010 af warz0ne (Slettet)

Det her er hvad jeg har gjort: 1520 - x = 1520 + 150 = 1670 - X - X + 40 = 597 kan det passe????


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2010 af gigaultranoob (Slettet)

Nope. Lad os se på det:

Af de reelle tal har vi 1520 og 150 og 40

De kan lægges sammen.

1520 + 150 + 40 = 1710

Af x-tal har vi -x og - x og - x

De må trækkes fra hinanden

-x - x - x  = -3x

Så vi får.

1710 - 3x = 0

Både 1710 og 3x går op i tre. Så vi dividerer begge dele med tre:

1710 /3 = 570

-3x / 3 = x

Det ender med, at vi har 570 - x = 0. I det at x trukket fra 570 er lig med nul, må x jo nødvendigvis være intet andet end  570.

Ergo:

x = 570


Svar #10
17. september 2010 af warz0ne (Slettet)

og hvis jeg skulle opstille det på excel så det ser ordentligt ud hvordan ville du så anbefale jeg skulle skrive det???


Skriv et svar til: Hjælp til matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.