Matematik

HJÆLP! matematik!

17. september 2010 af bannesanne1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg skulle P hvor formlen var P = R * I2*t

(2 tallet betyder i anden, der står I i anden)

Det var nemt nok! Men så skulle jeg finde I når P = 2000 R=5 og t= 2

Hvordan laver jeg så om på stillingen, så I står i stedet for P på den anden side af lighedstegnet?

Det vil være en kæmpe hjælp hvis nogen gider at skrive, ikke regne den ud, men bare hjælpe mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal isolere I af ligningen P = R·I2·t . Divider med (Rt) og tag så kvadratroden på hver side af lighedstegnet.


Svar #2
17. september 2010 af bannesanne1 (Slettet)

TAK! (:


Svar #3
17. september 2010 af bannesanne1 (Slettet)

lige et spørgsmål til

jeg har isoleret I

2000=5/25

Så har jeg taget kvardratroden af 2000 og af 5

så står der 44,7 = 2,2

men hvordan har jeg så fundet I??


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad skal 2000=5/25 forestille? Formlen for I er

I = (P/(Rt))1/2 .

Indsæt P=2000, R=5, t=2 (jeg formoder, at du selv holder styr på enhederne).

Dvs I = (200)1/2 = 14,14


Svar #5
17. september 2010 af bannesanne1 (Slettet)

nårhhh !

Now i get it! Tusind tak for hjælpen!!! :-)


Skriv et svar til: HJÆLP! matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.