Kemi

gennemsnitlige kædelængde

18. september 2010 af richgirl (Slettet)

Hej

Jeg sidder og er i gang med en kemirapport om forsæbning af fedtstoffer. Jeg forstår nogenlunde teorien bag forsæbningstal, men når jeg skal bestemme den gennemsnitlige molarmasse af fedtsyre går det galt. Jeg har følgende fomel og skal kunne redegør for den;
 

Den gennemsnitlige molarmasse af fedtsyrerne:

M(fedtsyre) = (M(triglycerid) - M(glycerol) + 3* M(vand))/ 3

Jeg forstår godt, at man skal trække molarmassen af triglyceriden fra glycerol og dele med 3, men forstår ikke helt, hvorfor man også skal have vands molarmasse med i formlen??

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2010 af mathon

fordi

    kemisk
                       glycerid = 3 fedtsyrer + glycerol - 3 vand              (3 vandmolekyler fraspaltes under syntesen

hvoraf
                       3 fedtsyrer = (glycerid - glycerol + 3 vand)

                        fedtsyremiddel = (glycerid - glycerol + 3 vand) / 3

                             


Skriv et svar til: gennemsnitlige kædelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.