Matematik

Skæring mellem 3 planer i rummet

18. september 2010 af Linebj19 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej:)

Jeg har en opgave som jeg skal udregne som hedder:

Tre planer α, β og γ er givet ved:

alpha; x + y + z - 6 = 0

beta; 2 x - y - z - 1 = 0
gamma; x + y - 2 z - 3 = 0

De tre planer skærer hinanden i præcis et punkt. Beregn dette punkt.
 

Er der nogen som kan hjælpe mig med hvordan jeg beregner det punkt


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2010 af kieslich (Slettet)

Løs tre ligninger med tre ukendte: Isoler x i den første ligning, og indsæt resultatet i de sidste to. Isoler y i de to ligninger og sæt dem lig hinanden, hvorved du finder z. bestem derefter x og y.

Eller i TII    solve(x + y + z - 6 = 0 and 2 x - y - z - 1 = 0 and x + y - 2 z - 3 = 0, {x,y,z})


Svar #2
18. september 2010 af Linebj19 (Slettet)

Okay, og tak:)


Skriv et svar til: Skæring mellem 3 planer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.