Matematik

Omvendt funktion

18. september 2010 af 09majo (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hvad er omvendt funktion?

V(r)=4/3*pi*r^3


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2010 af peter lind

Det er r som funktion af V. Løs ligningen med hensyn til r.


Svar #2
18. september 2010 af 09majo (Slettet)

 Hvordan opstiller man så den omvendte funktion ud fra denne her?

Vi har fundet ud af, at r = x=-0,488603 v x=0  v x=0,488603

Her ved vi, at radius ikke kan være negativ eller 0, så det må være x = 0,488603.

Hvad kan vi bruge det til, hvis vi skal finde den omvendte funktion? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2010 af mathon

              V  = (4/3)·π·r3

...vis nu, at I kan isolere r         :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad er det, du vil finde? Hvis du kender radius r, kan du beregne rumfanget V efter formlen. Hvis du kender rumfanget V, kan du beregne radius ved at isolere r i formlen for V(r) .


Svar #5
19. september 2010 af 09majo (Slettet)

 Opgaven lyder :

Kuglens rumfang V kan udtrykkes som funktion af radius r

V(r)=4/3*pi*r^3

Opstil den omvendte funktion og beregn radius, der svarer til en kugle, som rummer 100000 liter.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, så skal du isolere r som funktion af V, som beskrevet i flere af indlæggene, og så indsætte V = 100000 liter = 100000 dm3  til beregning af r.


Svar #7
19. september 2010 af 09majo (Slettet)

Sagen er, at jeg er forfærdelig dårlig til matematik. 

Kan nogen give en forklaring på hvordan jeg isolerer r?


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Af V = (4π/3)·r3 fås

r3 = 3V/(4π) , eller

r = ( 3V/(4π) )1/3


Svar #9
19. september 2010 af 09majo (Slettet)

 Tusinde tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.