Matematik

Hjælp til matematik!

19. september 2010 af AlTgodtxx (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle.

Jeg har nu fået en matematikaflevering for, hvor der er nogle af opgaverne som jeg bare slet ikke forstår. Håber I vil hjælpe mig.

Jeg har vedhæftet filen. De opgaver som jeg ikke kan finde ud af er:

Opgave 1) D og E

Opgave 2) Øvelse 836. Denne opgaver skal jeg benytte i det følgende eksponentiel notation.

A) Solens radius er 666 000 km. Opskriv Solens diameter, omkreds ved ækvator, overflade og rumfang. Til denne opgave er resultatet i facitlisten, men det hjælper mig ikke, for jeg skal jo have en udregning. Skriv hvis I vil have facit.

B) Afsatnden fra jorden til Solen er 150 mio. km. Omskriv afstanden til meter! Beregn omkredsen af Jordens bane, når det antages at banen er en cirkel. Til denne opgave er der også en facitliste med, som I kan få, hvis det hjælper jer.

Opgav 3) B, D, E, F & G

Mange tak på forhånd!


Svar #1
19. september 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

Er det bare mig eller er jeg den eneste, der ikke kan se det som jeg har vedhæftet? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2010 af dagj (Slettet)

Prøv at vedhæfte igen..


Svar #3
19. september 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

Jep. Det gør jeg ...

Vedhæftet fil:Aflevering 2[1].pdf

Brugbart svar (1)

Svar #4
19. september 2010 af dagj (Slettet)

Opg 2.

A) En diameter er bare det dobbelte af radius. Omkredsen af en cirkel er: Omkreds=2π*r.

Overfladen af en kugle er: Overflade=4π*r^2

Rumfanget af en kugle er 4/3π*r^3

Så er det barfe at sætte tallene ind :)

B)

En km er 1000 meter, så 150 mio km må være 150 milliarder meter.

Jordens bane kan igen udregnes som omkredsen af en cirkel. radius er nu bare 150 mia meter.

Så bare sæt 150 000 000 000 ind som r i formlen 2π*r. Det bliver omkredsen af jordens bane..

De andre kan jeg ikke se, og derfor ikke svare på.. :)


Svar #5
19. september 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

Tuuuuuusind tak!!!!

Men et lille spørgsmål. Hvordan skriver man 4/3 ind på lommeregneren? :-D Og har nu vedhæftet de andre opgaver i mit svar, som står over dit svar. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. september 2010 af dagj (Slettet)

Opg 3

b) (2x^2+y^2+4xy)*3  = 6x^2+3y^2+12xy

d) x^4-2x^2+2x^2-4 = x^4-4

e) (-x-1)*(-x-1) = x^2+2x+1

f) 2x^2+4+8x+(x^2-x+x-1)*4 = 8x^2+8x

g) 18x^2+20y^2-4xy

Se i din matematikbog om kvadtatsætninger :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. september 2010 af dagj (Slettet)

Hvis du vil skrive 4/3 ind på lommeregneren skal du bare have paranteser omkring.. Altså (4/3)

De andre opgaver skulle gerne være her.. Jeg vil råde sig til at læse om kvadratsætninger, for ellers forstår du måske ikke mine udregninger


Svar #8
19. september 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

Super. Har nu givet mig til at læse lidt om kvadratsætninger og tror egentlig godt jeg forstår det. Så igen: MANGE TAK!

Men dog forstår jeg ikke, hvorfor du laver sådan en lille hat? Eller hvad man skal kalde det: ^ Hvad betyder det? :-) og når du skriver hvad det giver i opg.3 betyder det så at jeg skal regne det ud? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. september 2010 af dagj (Slettet)

Den lille hat betyder "opløftet i" .. Dvs  x^2  er x i anden, x^3 er x i tredje osv.. Men du skal selvfølgelig skrive det ligesom det står i opgaven.. Jeg kan bare ikke skrive med hævet og sænket skrift her.. :)

Det jeg har skrevet i opg. 3 er mellemregninger og efter lighedstegnet resultatet.. Kun i den sidste gad jeg ikke lige skrive mellemregninger.. ;)


Svar #10
19. september 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

Aaaaah. Nu er jeg med!!!! :-D

Tak fordi du gad at tage dig tid til at hjælpe mig! Det er jeg virkelig taknemmlig for!


Skriv et svar til: Hjælp til matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.