Matematik

passende kvadratsætning

19. september 2010 af hris (Slettet)

Hey folkens :) sidder lige og knokler med nogle lektier og ville hører om der var en venlig sjæl som ville hjælpe mig med to stykker :)? drejser sig om :

Skriv udtrykkene på ledform ved hjælp af en passende kvadratsætning.


1: (k+2) * (k-2)

2: (k+x) * (k-x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2010 af MieKristensen (Slettet)

du har 3 kvadratsætninger:

(a+b)^2 = a^2+b^2+2ab

(a-b)^2 = a^2+b^2-2ab

(a+b)*(a-b) = a^2-b^2

Håber det hjalp dig lidt videre på vej.. Ellers spørg endelig igen :)


Svar #2
19. september 2010 af hris (Slettet)

Tak for det men jeg kan ikke komme frem til "resultatet"?? Kan godt være det er mig der er dum, men jeg kan ikke komme frem til det..


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2010 af MieKristensen (Slettet)

Her er resultatet i den første:

1: (k+2) * (k-2) =>

k^2-2^2 => k^2-4

Så gør du egentlig præcis det samme igen i to'eren :)


Skriv et svar til: passende kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.