Matematik

ligning

20. september 2010 af jesper2001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hjælp til en lille ligning:)

kan ikke få udregning til at stemme overens med min lommeregner

skal finde og isolere Y

Y= c0+c1Y-c1T+b0+b1Y-b2i+G

ved det går ned i en brøk til sidste så Y = (1/xxx)*c0 ovs

problemet ligger i jeg får Y=(1/1-b1-c1)*c0 ovs mens lommeregneren får Y=(1/c1+b1-1)*c0 ovs

så jeg må lave noget galt i isoleringen på venstre side, her er hvad jeg gør

flytter over hvor y er ganget på

Y-c1Y-b1Y <=>Y(1-c1-b1)

er det helt galt isoleret, tvivler på ene evner i forhold til min kære lommeregner


Svar #1
20. september 2010 af jesper2001 (Slettet)

ingen problemer.. har fundet ud af det, bare ikke hvorledes man sletter indlæg


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2010 af mette48 (Slettet)

Y= c0+c1Y-c1T+b0+b1Y-b2i+G             samler Yer på venstre side

y-c1Y+b1y=c0-c1T+b0-b2i+G

Jeg tror vi mangler nogle oplysninger

c0 jo ikke i alle led på højre side, så det kan ikke sættes udenfor parentes.

Hele den oprindelige opgavetekst, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det ser ud til, at du flytter alle Y-erne til venstre side i ligningen, mens din lommeregner flytter dem til højre side. Hvis man tager forbehold for dine parentesfejl, er det jo bare et fortegn, der er til forskel. Tjek efter om lommeregneren ikke har gemt et fortegn for dig et sted.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.