Matematik

To ligninger med to ubekendte - substitutions metoden - hjælp!

20. september 2010 af Halvanden (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej!

Jeg sidder med to dejlige ligninger som jeg simpelthen ikke kan greje med substitutions metoden.

3x-4y = 2

-4x+2y = 8

Kom hertil:

x= 2-4y / 3

-4 (2-4y / 3 ) +2y = 8

(-8  + 16y / 3 ) + 2 y = 8

Og så gik jeg i stå. Er det rigtigt - og i så fald, hvordan kommer man videre?

Håber i vil hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af peter lind

Nej. Det er forkert. 3x-4y = 2 <=> 3x =2+4y <=> x = (2y+4y)/3  Det er korrekt at du derefter skal sætte dette ind på x's plads i den anden ligning. Derefter skal du gange paranteserne ud og samle alt med y på den ene side af lighedstegnet.


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte - substitutions metoden - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.