Matematik

Tretringsreglen hjælp til opgave

20. september 2010 af username (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brug tretrinsreglen til at vise, at den konstante funktion f(x) = k   har den afledte funktion f'(x) = k

Jeg sidder fast ved denne opagve.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af JKaram (Slettet)

Det er ikke korrekt.

Karam


Svar #2
20. september 2010 af username (Slettet)

 Hvordan ville du vise at det ikke er korrekt? mangler lidt et eksempel eller metode


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2010 af JKaram (Slettet)

Jamen prøv at sætte k=7 og så differentiér på din lommeregner. Det giver nul.

Du kan også forestille dig grafen for f=k og så overveje hældningen (som er givet ved f'(x)).

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2010 af Lukka (Slettet)

(f(x+h) - f(x)) /h = (k-k)/h =0 →0 for h→0. Så f'(x)=0 ≠ k !


Skriv et svar til: Tretringsreglen hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.