Matematik

differentiere og simplificere

20. september 2010 af sssl (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg sidder fast i en matematik opgave, der omhandler differentiere og simplificere.

Jeg skal differentiere og simplificere følgende funktion :

f(x) = x sin ^(-1)x

for sin^(-1)x er dens differentieret funktion

f'(x) = 1 / kvadratroden af 1 - x^2

hvad skal jeg så gøre efterfølgende?

gør der forskel at der står x foran sin^(-1)x, og at jeg kun har fundet sin^(-1)x differentieret funktion.

Hvordan skal jeg så simplificere den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af peter lind

Det betyder  i høj grad noget at der står et x foran. Du skal bruge produktreglen (f*g)'  = f' *g+f*g' Simplificere betyder at du skal omskrive resultat, så det er så simpelt som muligt.


Svar #2
20. september 2010 af sssl (Slettet)

Ja men , skal jeg så ikke bruge den differentieret funktion, som jeg kom frem til ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2010 af peter lind

Jo. Det skal du. Du har et produkt af 2 funktioner x og sin-1(x)


Svar #4
20. september 2010 af sssl (Slettet)

okay tak


Skriv et svar til: differentiere og simplificere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.