Matematik

Diverse Integral opgaver

20. september 2010 af LBendix (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Da jeg virkelig ikke har fattet hvad integral regning går ud på, håber jeg der er nogle herinde, der kan hjælpe mig. Alle opgaverne stammer fra "Eksamensopgaver i Matematik, 3-årigt forløb til A-niveau"

Opgave 1.195
Gør rede for, at;
∫x^2e^x dx=x^2 e^x-2xe^x+2e^x+k


Opgave 5.074
En funktion f er givet ved
f(x)=9/(3-4x),x<3/4
Bestem til den stamfunktion, hvis graf går gennem punktet O(0,0)

Opgave 5.079
Bestem integralet
∫(2cos(x))/(2+sin(x)) dx


Derudover ønsker jeg også hjælp til vedhæftede opgaver.

Vedhæftet fil: Opgave 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor vedhæftede du ikke hele opgavesamlingen, nu du var i gang? Vis nu selv, hvor langt du er kommet. Start med at læse teorien i bøgerne. Du lærer det jo ikke ved, at andre bare løser dine opgaver for dig.


Svar #2
20. september 2010 af LBendix (Slettet)

#1 Jeg ber heller ikke folk om bare at løse dem for mig, men ber om hjælp, dette er ikke det samme, da jeg bare gerne vil vide hvordan de skal laves. Som sagt, har jeg overhovedet ikke forstået principperne bag integralregning, og bliver ikke klogere af at læse i min bog. Har skam prøvet. Troede at denne side, netop var til, således at man kunne få hjælp, når der var noget man ikke forstod.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2010 af kieslich (Slettet)

1.195:  Differentier højresiden og vis at du får det som står under integraltegnet på venstre side.

5.074:  Brug CAS, eller prøv med en funktion af typen   b*ln(3-4x)

5.079: Brug CAS, eller lav substition  z = 2+sin(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2010 af mathon

se stamfunktion til
 

Vedhæftet fil:stamfunktion til_1.doc

Skriv et svar til: Diverse Integral opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.