Matematik

omskriv til formen ba^x

21. september 2010 af tomassongirl (Slettet)

hvordan omskriver jeg funktionen:

f(x)= 3e^0,98x

til at den kommer på formen f(x)=ba^x


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af Isomorphician

a = ek


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2010 af peter lind

f(x) = 3*e0,98*x = 3*(e0,98)x


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2010 af patrickkrell (Slettet)

hvordan finder man så fremskrivningsfaktoren og vækstraten når man kun kender f(x)=3e^-0,98x


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2010 af mathon

som #2 viser

             e0,98 = 2,66446

             f(x) = 3·2,66446x = b·ax


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2010 af patrickkrell (Slettet)

men hvad er så vækstraten?

og hvad er fremskrivningsfaktoren?

muligvis et dumt spørgsmål. men min lærer synes vi skulle smides ud i det. og der står desværre ikke noget i min bog?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2010 af mathon

fremskrivningsfaktoren
er

                                                 a = 2,66446

vækstraten
er
                                                 166,446%
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2010 af patrickkrell (Slettet)

og vækstraten kommer du frem til hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. oktober 2010 af mathon

                             y2/y1 = aΔx

                             (y2-y1)/y1 = aΔx - 1

 vækstraten           (Δy/y1)·100% = (a1 - 1)·100%


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2010 af patrickkrell (Slettet)

tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: omskriv til formen ba^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.