Matematik

To opgaver !

23. september 2010 af indigoen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, har igen to opgaver jeg gerne vil have hjælp til:

1. Af en rektangulær metalplade på 40*50 m^2, skal der laves en kasse ved at bukke en del af siderne, mens enderne, der laves af træ, er uden betydning i denne sammenhæng.

Hvor stort et stykke skal bukkes om, når kassens rumfang skal være så stort som muligt?

2. (Jeg vedhæfter en figur)

Brobuen på figuren har form som en del af en parabel, mens vejbanen er en ret linje - målene på figuren går på det nederste af brobuen.

Angiv en forskrift  for den parabel, der dannes af det nederste af brobuen, idet koordinatssystemets nulpunkt anbringes midt på vejbanen og vejbanen er x-akse.

De 6 mellemrum mellem de lodrette "hængere" og afstanden fra den sidste hænger til det punkt hvor brobuen rammer vejbanen, er alle lige store. Bestem de 7 hængeres længder.

Vedhæftet fil: model opg 1050.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af halkjer (Slettet)

Den første opgave er en optimeringsopgave. Dvs. du starter med at opstille et matematisk udtryk kassens rumfang og overfladeareal. Ved at substituere de to ligninger således ligningen kun indeholder rumfang og én anden variabel (kunne evt være sidelængden) kan du nu finde, vha. ligningens toppunkt, det største rumfang.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2010 af halkjer (Slettet)

 I anden opgave laver du regression for en andengradsligning over de punkter du kender når du placere koordinatsystemet ((0,20),(40,0),(-40,0)). Hvis der skal være lige stor afstand mellem de lodrette kan du blot dividere længden med fire?


Skriv et svar til: To opgaver !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.