Matematik

Differentiabel ligning

23. september 2010 af Uncooked176 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey

Jeg mangler lidt hjælp til at løse en ligning

Jeg har:
f(X)=x^3-6x^2+9x
f`(x)=3*x^2-12x+9

f`(x)=0
3*x^2-12x+9=0
3*x^2-12x=-9

Så er mit spørgsmål hvordan jeg finder de 2 x værdier?

på lommeregneren har jeg solvet dem til x=1 eller x=3, men hvordan kommer man frem til det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af mathon

andengradsligning:

                            3x2 - 12x + 9 = 0                                                         divider med 3

                            x2 - 4x + 3 = 0

                           d = b2 - 4ac = (-4)2 - ·4·1·3 = 16 - 12 = 4

                           √(d) = √(4) = 2


          x = (-b ± √(2))/(2·a)

          x = (4 ± 2)/2

          x = (2 ± 1)
                          


Skriv et svar til: Differentiabel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.