Matematik

hjælp til ligninger !

23. september 2010 af luuizze (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan regner man det ud er virkelig blank hvad det angår .

a) x /1.625=5.874x
b) 14.95x / 12.69=54.25
c)13+25x / 9=7
d) x - 5 / 2-1=x


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der mangler noget i a)

Prøv nu at bruge parenteser ordentligt, så det er helt klart, hvilke ligninger du mener.


Svar #2
23. september 2010 af luuizze (Slettet)

nej gør der ikke, det er fordi de ikke kan blive sat ordenligt op herinde, den første del af parentesen er nemlig sat op som en slags brøk og sådan er det ved alle & der er ingen parenteser .


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er måske ingen parenteser i din bog, fordi den bruger vandret brøkstreg. Den luksus har vi ikke her i dette format, derfor er du nødt til at bruge parenteser for at angive præcist, hvad der skal divideres med hvad, så vi ikke skal gætte os til, hvad der skal stå.

I d) for eksempel, kan det, du har skrevet, kun fortolkes som

x -(5/2) - 1 = x , og deter jo ikke særlig interessant som en ligning. Derimod forestiller jeg mig, at du mener

(x-5)/2 -1 = x

Du skal isolere x i hver af ligningerne.


Svar #4
23. september 2010 af luuizze (Slettet)

a) (x /1.625)=5.874x
b) (14.95x / 12.69)=54.25
c)(13+25x / 9)=7
d) (x - 5 / 2-1)=x

det er sådan du vil have det skal stå så ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, ikke specielt. Jeg vil have, at du ved hjælp af parenteser præcist markerer, hvad der skal divideres med hvad. Der er jo ingen forskel på opstillingerne i #4 og de oprindelige opstillinger i #0.


Svar #6
23. september 2010 af luuizze (Slettet)

jamen jeg har makeret hvad der skal divideres ved at sætte det ind i parentesen .


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så skulle du jo kunne isolere x nu i hver af ligningerne.


Svar #8
23. september 2010 af luuizze (Slettet)

ja hvis man kunne finde ud af det ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2010 af xera (Slettet)

altså hvis du har skrevet ligningen rigtigt op, skal du jo bare isolere x, men  det siger du at du ikke kan ikke finde ud af ...
Så jeg viser dig det med opgave b.

14,95x/12,69 = 54,25
    (du dividerer med 12,69 på begge sider af lighedstegnet)
14,95x = 688,433
    (du dividerer med 14,95 på begge sider af lighedstegnet)
x = 46,049

Du har nu løst ligningen med hensyn til x.


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Når du løser ligninger, må du gøre alt - undtagen at dividere med 0! - forudsat, at du gør det på begge sider af lighedstegnet.
 


Skriv et svar til: hjælp til ligninger !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.