Matematik

Ligning og tangent

24. september 2010 af Uncooked176 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

En funktion f givet ved f(x)=-0,25^2+2x-1.
Gør rede for at linjen med ligning y=2x-1 er tagent til grafen for f

Jeg har prøvet at sætte dem op mod hinanden -0,25^2+2x-1=2x-1 <--> -0,25=0

Har jeg fat i noget af det rigtige eller er det noget helt andet. ? Jeg kan næsten regne ud at det har noget med at 2 af ledene går igen i f og linjen men hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Du kan enten:
Finde funktionen f's tangent - altså, regne dig frem til det.
Ellers kan du prøve at tegne grafen for funktionen samt linjens ligning.


Svar #2
24. september 2010 af Uncooked176 (Slettet)

Hvordan finder jeg så funktionen f's tangent?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2010 af JW09496 (Slettet)

Prøv at læse opgaven igen og kig på den vedhæftede graf.

Vedhæftet fil:Tangentligningen.docx

Skriv et svar til: Ligning og tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.