Matematik

Geometri

25. september 2010 af JonLar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen hjælpe med vedhæftede opgave?

Vedhæftet fil: Projekt Tårntag.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2010 af kieslich (Slettet)

α må have normalvektoren nα = (0,1,1)

B2 (forlængelsen af CB ned på xy-planen må have koordinaterne (0.75, -1.5*sin(60), 0)

Lav vektorerne AC og AB2 , deres krydsprodukt nπ er normalvektor til planen π.

Find viklen mellem de to vektorer.

Bestem B ved at finde skæringen mellem planen α og linien gennem C og B2.   Arealet af π findes nu idet π er udspændt af AC og AB.


Svar #2
26. september 2010 af JonLar (Slettet)

Jeg forstår godt hvorfor x-koordinaten er 0, men hvorfor er y og z 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

hustaget danner vinklen 45º med vandret. Hvis du ser ind ad x-aksen mod yz-planen vil taget stå skråt nedad (faktisk med ligningen z = -y i yzplanen). En normal vektor må derfor pege skråt opad. Altså nα = (0;1;1).


Svar #4
26. september 2010 af JonLar (Slettet)

Jeg er ikke rigtig med på hvordan du finder ud af altså det andet i #1


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

#1

α må have normalvektoren nα = (0,1,1)          klart

B2 (forlængelsen af CB ned på xy-planen må have koordinaterne (0.75, -1.5*sin(60º), 0)     En regulær sekskant består af seks regulære trekanter, alle sider er 1,5m, og alle vinkler 60º.   Lav en tegning over sekskanten så er det nemt at se at B2 må have de koordinater.

Lav vektorerne AC og AB2 , deres krydsprodukt nπ er normalvektor til planen π.     det er jo sådan man laver en normalvektor

Find viklen mellem de to vektorer.       Kan ikke lige huske formlen, men den står i din formelsamling

Bestem B ved at finde skæringen mellem planen α og linien gennem C og B2.   Arealet af π findes nu idet π er udspændt af AC og AB.


Svar #6
26. september 2010 af JonLar (Slettet)

Hvordan kommer du frem til at B2 har de koordinater?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

B2 (forlængelsen af CB ned på xy-planen må have koordinaterne (0.75, -1.5*sin(60º), 0)     En regulær sekskant består af seks regulære trekanter, alle sider er 1,5m, og alle vinkler 60º.   Lav en tegning over sekskanten så er det nemt at se at B2 må have de koordinater.

Vedhæftet fil:sekskant.png

Svar #8
26. september 2010 af JonLar (Slettet)

Okay, nu tror jeg jeg er ved at være med. Lige et sidste spørgsmål.

Jeg har fundet en t værdi som både opfylder linjens parameterfremstilling og planens ligning, og så indsætter sig dette t i linjens parameterfremstilling og det må så give vektor OB, og dermed B's koordinater, men hvorfor?


Svar #9
26. september 2010 af JonLar (Slettet)

I hvilket program har du lavet den tegning? Den er god


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

B ligger i skæringen mellem planen og linien, derfor.

GeoGebra


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.