Matematik

ligninger

25. september 2010 af line112 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

heeej

jeg forstår ikke hvordan man får løst disse ligninger.

A) (x+3)²

B) (6x-1)²

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2010 af Reddie3gWorker (Slettet)

Hvad er de lig?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2010 af Bænkebider (Slettet)

Det er ikke så svært, især hvis du kender kvadratsætningerne, men vi kan gøre det således:

A) (x+3)(x+3)= x*x + x*3 + 3*x + 3*3 = x2+6x+9

B) (6x-1)(6x-1)= 6x*6x + 6x*(-1) + (-1)*6x + (-1)*(-1) = 36x2-12x+1


Svar #3
25. september 2010 af line112 (Slettet)

tusind tak for hjælpen


Svar #4
25. september 2010 af line112 (Slettet)

men jeg forstår ikke helt hvornår der skal være plus el. minus.

eks.

6x*6x + 6x*(-1) + (-1)*6x + (-1)*(-1)
 


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.